Mijn werk

Met regelmaat wordt bij Lucas Carpinus een erfstuk afgeleverd dat – beschadigd en onder een dikke laag stof – aan de vergetelheid ontrukt moet worden. “Dat is prachtig werk”, vertelt eigenaar Luc Zwinkels. “De tijd heeft zijn tanden in het stuk gezet. Aan mij is het dan om het zijn allure terug te geven.”

Maak een afspraak voor advies

Is het antieke meubel de restauratie wel waard? Vrijblijvende prijsopgave? Lucas Carpinus is u graag van dienst

Voorgaande projecten

Diversiteit nieuw werk

De talloze nieuw gemaakte werken hebben meestal dit gemeen: men vond niemand die het wilde of kon het maken en/of ze zijn uniek in uitvoering.

Restauratie van diverse meubels uit particulier bezit

Herstel van wortelfineer en lak. Jachtinterieur. Houtdraaiwerk van bolpoten. Vlechten van webbing. Politoeropdracht. Restauratie van de marquetterie op een 17e eeuwse kast. Dit is wat ons ambacht zo mooi maakt.

Restauratie engelse slingertrap

1/3 deel van de trapbomen was nog bestaand en in redelijke staat, overig is nieuw gemaakt samen met hekwerk, wrongstukken, leunnigdelen en slakkenhuis uit iepenhout.

Nieuw werk RK parochie H.H. Martelaren van Gorcum

Productie van gedachtenisbord en nieuwe kerkdeur, massief europees eiken

Behandeling van het messing interieur in de Nieuwe Kerk te Delft

De opdracht luidde: verwijder de ontsierende corrosie. Daarbij werd een heel fijne en consistente belijning aangebracht en alles behandeld met een beschermende laag. Van vloer tot en met plafond, van entreeportaal tot balie, van winkelinrichting tot kerkmeubel.

Restauratiewerken Oude Kerk PG Maasland

Kerkbanken in doopkapel met omkaderd snijwerk van de 4 evangelisten. Restauratie van Amsterdams staand horloge Lodewijk XV J. Waten no.6 1778. Oplossingen voor scheuren en kromtrekken van houtsnijwerk (R. Wijker) en kist.

Console klok

Gebroken eiken constructiehout aan de poten en uurwerkring hersteld. Veel losse delen schildpad en messing vastgelijmd en zoekgeraakte delen bijgemaakt. Het ontbrekende gebogen glas opnieuw laten maken en terug geplaatst.

Restauratie bureau

Herstel van constructieve lijmverbindingen. Vernieuwen van fineer (zijwanden) en lederinleg. Ophalen van politoerafwerking.

Restauratie Zeeuws Sterkabinet

Naast het herstel van de constructie en de marquetterie ook het politoerenwerk van het 17e eeuws kabinet opgehaald.

Set van 2 kasten

Set van 2 kasten, met palissander gefineerd, had sterk beschadigde en vergeelde politoer afwerking. Het fineer is hersteld, alles ontdaan van oude lak en voorzien van nieuwe politoer-lagen.

Bekijk de showroom

Neem contact op voor meer informatie over onderstaande pareltjes of maak een afspraak voor bezoek.